- Κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων (6 ημερησίως).
- Συστήνονται καλές πηγές πρωτεΐνης και βιταμίνης C, για την κάλυψη αναγκών επούλωσης (με προσοχή στα εσπεριδοειδή που μπορεί να μην είναι καλά ανεκτά).
- Αποφυγή κάθε τροφής που δεν ανέχεται ο ασθενής.
- Αποφυγή τροφών που περιέχουν ερεθιστικές (της γαστρικής έκκρισης) ουσίες (όπως καφεΐνη, αλκοόλ, δυόσμος, μαύρο πιπέρι, καυτερό πιπέρι, σκόρδο).
- Το λίπος να περιορίζεται, ειδικά το κορεσμένο (ζωικό λίπος).
- Προσοχή για τυχόν έλλειψη βιταμίνης Β12.
- Συστήνεται αποφυγή/περιορισμός των παρακάτω τροφών:
- Τηγανιτά, βαριές σάλτσες,
- Αλλαντικά, παστά,
- Όσπρια,
- Ωμά λαχανικά,
- Γλυκά του κουταλιού, λουκουμάδες,
- Ξηροί καρποί.